Main menu

Als SAP project manager leid ik jouw project in goede banen

 
Ik ben een gecertifieerde Project Management Professional (PMP). Als project manager is PMP de belangrijkste erkenning die je kan krijgen. De titel wordt uitgereikt door het Project Management Institute (PMI), is wereldwijd erkend en onafhankelijk gevalideerd. 
 
Als SAP project manager heb ik niet alleen een uitgebreide theoretische kennis van project management. Ik heb ook meermaals de kans gekregen om de theorie in de praktijk toe te passen. Dit heeft me de nodige vaardigheden opgeleverd om jouw project in goede banen te leiden.

 

Impact door zwak project management

 

Wat doet een goede SAP project manager?

Een goede SAP project manager laat je team efficiënt samenwerken om je project op tijd en binnen het budget op te leveren. 
 

Efficiënt project management in 8 stappen

Project management kan worden onderverdeeld in 8 subdomeinen:
 1. Scope management
 2. Time management
 3. Cost management
 4. Risk management
 5. Human resource management
 6. Quality management
 7. Communications management
 8. Procurement management
 
Als ervaren SAP project manager hou ik uiteraard nauwgezet rekening met al deze subdomeinen. Zo breng ik jouw project samen met je team tot een goed einde.
 

Subdomeinen van sterk Project Management

 

Deze vervelende situaties behoren definitief tot het verleden!

 • Teamleden die een andere opvatting hebben over het werk dat moet uitgevoerd worden.
 • De steeds toenemende hoeveelheid werk tijdens de implementatiefase.
 • Teamleden zien door het bos de bomen niet meer, waardoor prioriteiten verkeerd gesteld en tussentijdse deadlines gemist worden.
 • Tijdens de analysefase worden behoeften niet voldoende in kaart gebracht, of er is onvoldoende communicatie tussen de teamleden tijdens de implementatiefase. Daardoor moet er veel herwerkt en gecorrigeerd worden.
 • Er wordt onvoldoende aandacht besteed aan de opleiding van de super- en eindgebruikers: te weinig opleidingssessies en onvoldoende ondersteunende trainingsdocumenten.
 • Risico’s worden niet of verkeerd ingecalculeerd, of er wordt niets ondernomen om de mogelijke impact van deze risico’s te minimaliseren.
 
Wil je graag weten hoe ik als SAP project manager je project aanpak en met deze vervelende situaties komaf maak? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in.