Main menu

Structureer en converteer je SAP stamgegevens

 
Tijdens een SAP implementatie besteden bedrijven vaak onvoldoende aandacht aan een correcte conversie van hun stamgegevens vanuit de legacysystemen naar het nieuwe SAP-systeem. 
Resultaat? Incorrecte of onvolledige stamgegevens die je bedrijfsprocessen doen vastdraaien. Gevolg? Fouten, vertragingen, extra kosten, frustratie, dalende service…
Kwaliteit aan de bron is een absolute must.

 

SAP master data: garbage in, garbage out]

 

Wat zijn SAP stamgegevens?

SAP stamgegevens zijn alle data-objecten die als input gebruikt worden in bedrijfsprocessen en transactionele data. Bijvoorbeeld:
  • Artikelstam
  • Leverancierstam
  • Klantstam
  • Werkcenter
  • Routing
  • Stuklijst
 

Succesaanpak om stamgegevens te converteren 

Ik leid met plezier al je stamgegevensactiviteiten. Ik structureer jouw stamgegevensproject zodat je een lijst met doenbare taken gepresenteerd krijgt. Weg chaos!
Wil je weten hoe ik deze activiteiten aanpak? Bekijk dan zeker onderstaande tekening en filmpje, waarin ik in detail uitleg hoe ik te werk ga, en hoe ik van je stamgegevensactiviteiten een succes maak.
 
Succesaanpak om stamgegevenste converteren

 

 

 

Realisatieplan voor het plannen en opvolgen van alle stamgegevensactiviteiten 

Om je stamgegevensactiviteiten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, volg ik een gedetailleerde planning en worden alle betrokken stamgegevensactiviteiten strikt opgevolgd. Hiervoor gebruik ik een template als vertrekpunt. Uiteraard is deze template niet zaligmakend, en moet hij aangepast worden aan elk project. Deze aanpak kan worden toegepast op zowel zeer complexe als eenvoudige stamgegevensprojecten.

 

 

Wens je meer informatie over het beheer van SAP stamgegevens? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in.